Specialiteit van la Fève is het ontwerpen en maken van kleine, exclusieve, handgemaakte bonbons. Onze bonbons zijn een lust voor het oog. Bijzondere vormen en vernieuwende technieken zorgen er voor dat toprestaurants en exclusieve winkels graag onze producten afnemen. Wat denkt u bijvoorbeeld van een ge-airbrushte pure chocolade bonbon met een zachte gelei van limoncello, een ganache van verse frambozen en een marshmallow van wilde rode roos. Ook onze Limburgse specialiteiten zoals de Aldenborgh appelkruimel bonbon of de bonbon met karamel en gezouten popcorn zijn een succes. Dit zijn slechts een paar voorbeelden uit de ruime collectie bonbons van la Fève.
Specialiteit van het huis
Sterrenbonbons
In samenwerking met tien sterrenkoks uit Nederland en België ontwikkelde Geert-Jan tien bonbons, de zogeheten sterrenbonbons.
Fred Mustert | Restaurant Fred ** | Rotterdam | Hazelnoot | Karamel | Zeezout
Ge-airbrushte melkchocolade bonbon met lopende karamel, zeezout uit de Oosterschelde van Zeeuwsche zoute en een gianduja van IGP-gecertificeerde geroosterde hazelnoten uit Piëmonte.
Danny Tsang | Restaurant O&O * | Sint Willebrord | Cashew | Rode curry | Limoenblad
Aziatische pure chocoladebonbon met een karamel van kokosmelk, bergamot en citroengras en een gianduja van cashewnoten, limoenblad en rode curry.
Ralf Berendsen | Restaurant La Source ** | Lanaken | Yuzu | Boeddha’s hand
Bonbon met een frisse ganache van yuzu en geraspte Boeddha’s hand, ook wel de vingervormige sukadeboom genoemd. De citrustonen zorgen voor een aromatische nasmaak.
Luc Kusters | Restaurant Bolenius * | Amsterdam | Pastinaak | Melasse | Mokka
Bonbon gemaakt van witte chocolade met een ganache van de groente pastinaak en een vleugje mokka. Deze vulling is gezoet met uit suikerbiet gewonnen melassestroop.
Jannis Brevet | Restaurant Inter Scaldes *** | Kruiningen | Gezouten citroen | Mascarpone | Espresso
Pure ge-airbrushte bonbon met een gel van gezouten citroen met een romige ganache van mascarpone en biologische espressobonen uit Ethiopië.
Dick Middelweerd | Restaurant De Treeswijkhoeve ** | Waalre | Gezouten pinda | Karamel | Witte miso
Melkchocolade bonbon met een gianduja van gezouten pinda met een crunch van rode miso en een ganache van karamel met witte miso die zorgt voor de ‘umami’-smaak.
Servais Tielman | Restaurant Beluga Loves You * | Maastricht | Mandarijn | Ponzu
Ge-airbrushte bonbon gemaakt van pure chocolade met een gel van Japanse ponzu en een frisse ganache van mandarijnen.
Ralph Hermans | Restaurant Rantree * | Maastricht | Dark cherry aceto balsamico
Bonbon met een gelei van zure kersen en een ganache van de Dark cherry aceto balsamico van Massimo Bottura, chefkok van driesterrenrestaurant Osteria Francescana in Modena.
Margo Reuten | Restaurant Da Vinci * | Maasbracht | Bramen | Passievruchten | Pecan
Bonbon met een gelei van bramen, een romige en frisse ganache van blonde Dulcey-chocolade met passievruchten en een praliné van gezouten pecannoten.
Alex Clevers | Restaurant Vivendum * | Dilsen Stokkem | Dry Gin No9
Pure bonbon gevuld met een gelei en een chocoladeganache van de premium dry gin No9 van Alex Clevers en de 9 verschillende botanicals die in de gin verwerkt zijn.
Grand Cru bonboncollectie
Rode bes | Boekweithoning | Pijnboompit
Ge-airbrushte witte chocolade bonbon met een gelei van rode bessen, ganache van boekweithoning en een gianduja van geroosterde gezouten pijnboompitjes met krokante boekweit.
Gianduja | Espresso | Krokante boekweit
Pure chocolade bonbon met een lopende karamel Oosterschelde zeezout, gianduja van hazelnoten en amandelen met een krokant van boekweit, feuilletine en gemalen espressobonen.
Passievrucht | Yoghurt | Dragon
Ge-airbrushte witte chocolade bonbon met een frisse gelei van passievruchten en een ganache van yoghurt en dragon. Deze bonbon is in samenwerking gemaakt met executive chef Raoul Meuwese van Hotel Sofitel Legend The Grand Amsterdam*****.
Gianduja krokant
Melkchocolade bonbon met een klassieke gianduja van geroosterde amandelen en hazelnoten met feuilletine krokant en Oosterschelde zeezout van Zeeuwsche Zoute.
Aldenborgh appelkruimel
Melkchocolade bonbon met zachte gelei van Limburgse calvados van Domein Aldenborgh, een chocoladevulling van appel tatin en bestrooid met de kruimeltjes van de appelkruimelvlaai. De calvados is gemaakt van appels uit de hoogstam boomgaard Bellet in Epen en gestookt door Domein Aldenborgh. Deze calvados ligt nu sinds 2010 te rijpen op limousine eiken vaten.
Irish coffee
Pure chocolade bonbon met een ganache van Mestreechter mocca espressobonen van Blanche Dael Maastricht en een 12 jaar oude Schotse whisky.
Kruisbessen | Yoghurt | Jeneverbes
Witte chocolade bonbon met een frisse witte chocoladevulling van Limburgse kruisbessen, Hollandse boerenyoghurt en jeneverbessen. Deze bonbon is in samenwerking gemaakt met Michelin sterrenkok Luc Kusters van restaurant Bolenius* Amsterdam.
Limburgse peren-appelstroop
Melkchocolade bonbon met een ambachtelijke Zuid Limburgse biologische peren-appelstroop van stroopmakerij Puurvandewall.
Karamel | gezouten pinda
Melkchocolade bonbon met een lopende karamel en een gianduja van geroosterde pinda’s en op smaak gebracht met zeezout uit de Oosterschelde van Zeeuwsche zoute.
Amarena kers | Pistache
Pure chocolade bonbon met een gelei van amarena kersen en een chocolade ganache van pistache Bronte uit Sicilië.
Passie | vanille
Witte chocolade bonbon met frisse gel van passievruchten en een romige vulling van witte chocolade met vanille uit de Madagaskar.
Zure kers | Mascarpone | Bastognekoek
Ge-airbrushte pure chocolade bonbon met een gelei van zure kersen met een ganache van mascarpone en gedecoreerd met kruimels van Bastognekoekjes.
Tiramisu
Melkchocolade bonbon met een zachte gelei van Ingendael koffielikeur en een vleugje Amaretto en romige een ganache van mascarpone.
Yuzu | Pandan
Met lime green en zilver ge-airbrushte witte chocolade bonbon gevuld met een ganache van yuzu en verse pandanbladeren. Deze bonbon is in samenwerking gemaakt met Michelin sterrenkok Danny Tsang van Restaurant O&O* Sint Willebrord.
Karamel | Zwarte peper | Zeezout
Pure chocolade bonbon met een karamel van gebrande suiker met zwarte peper voor de smaak-verscherping van de karamel en zeezout uit de Oosterschelde van Zeeuwsche zoute om het zoet van de karamel te temperen.
Crunchy Fruity praline | Krokante boekweit
Melkchocolade bonbon met een Valrhona Crunchy Fruity praliné van amandel en hazelnoot gedecoreerd met krokante boekweit.
Maastrichtse Kus – Bellini
Ge-airbrushte witte chocolade bonbon met een gelei van perzik en een ganache van Prosecco en een vleugje citroen oftewel Bellini het oudste aperitief van Italië die in 1940 voor het eerst geschonken werd in Harry’s Bar (ook uitvinder van de Carpaccio) in Venetië.
Karamel | Gezouten popcorn
Ge-airbrushte melkchocolade bonbon met een zachte karamel en een chocolade ganache van gezouten popcorn.
Crème brûlée
Ge-airbrushte melkchocolade bonbon met de smaak van het klassieke dessert creme brulee bestrooid met stukjes karamel gemaakt met gezouten boter.
Liam’s Lime
Ge-airbrushte pure Valrhona chocolade bonbon met een frisse vulling van limoen, framboos en cactus. Deze zomerse frisse bonbon is bedacht door de 11 jarige directeur in opleiding Liam Heesterbeek.
Zuurdesem | Olijfolie | Zeezout | Krokante spelt
Ge-airbrushte pure chocolade bonbon met zuurdesembrood van Bakkerij Hermans Maastricht en een ganache van olijfolie met Oosterschelde zeezout van Zeeuwsche Zoute en een gianduja met krokante spelt.
Sakura | Japanse yoghurt | Limoenblad
Ge-airbrushte witte chocolade bonbon met een gel van sakura en een fris zure ganache van Japanse yoghurt en limoenblad.
Dulce de leche | Gezouten pinda | Wafel crumble
Ge-airbrushte melkchocolade bonbon met een zachte dulce de leche karamel en een gianduja van geroosterde gezouten pinda’s bestrooid met een crumble van wafels.
Karamel frambozenazijn | Gerookte rode bietjes
Ge-airbrushte pure chocolade bonbon met een karamel van frambozenazijn en een ganache van gerookte rode bietjes.
Fudge karamel | Zeeuwsche zoute
Ge-airbrushte pure chocolade bonbon met een fudge karamelganache en zeezout uit de Oosterschelde van Zeeuwsche zoute.
Duindoorn | Creme fraîche | Hazelnoot
Ge-airbrushte melkchocolade bonbon met een gelei van duindoorn en creme fraîche en een gianduja van IGP-gecertificeerde geroosterde hazelnoten uit Piëmonte met feuilletine.
Rauwe cacaoboon | bittere chocolade | geroosterde cacaobonen
Pure chocolade bonbon met een gel van het vruchtvlees van rauwe cacaobonen, een bittere chocolade ganache van Tulakalum chocolade en geroosterde cacaobonen.
Foie Royale ganzenlever
Over(h)eerlijke exclusieve pure chocolade truffels gevuld met diervriendelijke ganzenlever van Foie Royale met geroosterde IGP-gecertificeerde hazelnoten uit Piëmonte en een vleugje cognac. Foie Royale is een culinaire sensatie met een zuiver geweten en niet van foie gras te onderscheiden. Maar het baanbrekende verschil is dat het compleet diervriendelijk wordt geproduceerd. De ganzen leven op de boerderij en worden op natuurlijke wijze gevoederd.
Foie Royale: 100% diervriendelijk, maar wel beestachtig lekker. Wat wilt u nog meer….?
Let op: Dit product dient gekoeld (4 °C) bewaard te worden en moet geconsumeerd worden binnen 14 dagen!
Skull | Rode bes | Vanille pannacotta
Ge-airbrushte pure chocolade bonbon met een frisse gel van rode bessen en een romige ganache van pannacotta.
Vegan Grand Cru bonboncollectie
Naast reguliere bonbons biedt La Fève ook vegan bonbons aan in onze webshop. Hieronder vindt u een impressie van ons assortiment.
Wortel | Gember | Duindoorn
Ge-airbrushte pure chocolade bonbon met een vulling van wortel, verse gember en duindoorn.
Framboos | Wilde rode roos
Ge-airbrushte pure chocolade bonbon met een vulling van gekarameliseerde framboos en wilde rode roos.
Etna
Ge-airbrushte pure chocolade bonbon met een frisse vulling van bloedsinaasappel.
Jordaantje
Ge-airbrushte pure chocolade bonbon met een vulling van Amsterdamse uitjes van de firma Kesbeke met geroosterd biologisch mosterdzaad en gekarameliseerde grove mosterd.
“Roosvicee” – Rozenbottel | Tomaat
Ge-airbrushte pure chocolade bonbon met een vulling geïnspireerd op de Roosvicee met rozenbottel van “De Rozenbotteltuin” en tomaat met een vleugje rode bes, framboos en vlierbloesem.
Tsingy
Ge-airbrushte pure chocolade bonbon met een vulling van rode paprika met bosaardbei en Voatsiperifery pepertje uit de Madagascar.
Dennenappel | Sinaasappel
Ge-airbrushte pure chocolade bonbon met een vulling van gekonfijte kleine dennenappeltjes met dennennaalden en sinaasappel.
Mango | passievrucht
Ge-airbrushte pure chocolade bonbon met een exotische vulling van mango en passievrucht.
Grand Cru seizoen bonbons
Pompoen
Ge-airbrushte bonbon van pure chocolade met een gelei van pompoen en een gianduja van geroosterde pompoenpitten.
Mandarijn speculaas
Ge-airbrushte melkchocolade bonbon met een frisse gel van mandarijn, een ganache van speculaas. Bestrooid met een crumble van speculaas.
Marsepein
Lubecca marsepein bonbon overtrokken met pure chocolade en gegarneerd met een klassieke chocolade amandel.
Rode kool peperkoek
Ge-airbrushte pure chocolade bonbon met een gel van rode kool met appeltjes en een ganache van peperkoek. Bestrooid met een crumble van peperkoek.
Aachener Dom
Ge-airbrushte pure chocolade bonbon met een gelei van Oecher glühwein en een ganache van Aachener Lambertz printen.