Beschrijving
2 sterren – 2 bonbons: ontmoet en proef ‘Chartreuse’ en ‘Tokyo G’
Meester-Chocolatier Geert-Jan Heesterbeek en 2-sterrenchef Guido Braeken van Restaurant Julemont ** (Chateau Wittem) hebben de handen ineen geslagen en hebben samen een tweetal unieke bonbons gerealiseerd te weten ‘Chartreuse’ en ‘Tokyo G’.
Afgelopen jaar bezocht Guido Braeken de Japanse hoofdstad Tokyo en maakte daar uitgebreid kennis met de Japanse haute cuisine. Met de opgedane inspiratie van ingrediënten als sakura en shiso azijn confronteerde hij Geert-Jan Heesterbeek, later werd hier nog vervolgens framboos, basilicum en verveine aan toegevoegd. Het resultaat is de frisse, fruitige ‘Tokyo G’ bonbon.
Na een uitgebreid experiment kwam Guido Braeken in contact met de Franse likeur ‘Chartreuse’. Deze kruidige likeur wordt sinds 1737 door de Kartuizer monniken vervaardigd in het hoofdklooster ‘La Grande Chartreuse’, niet ver van de Franse stad Grenoble. Het geheime recept van Chartreuse herbergt maar liefst 130 kruiden en staat ook bekend als het elixer van het leven. Het resultaat van de samenwerking tussen Guido en Geert-Jan is een frisse, kruidige bonbon met Chartreuse, banaan en limoen.
Ingrediënten
Suiker, cacaoboter, MELKpoeder, banaan, frambozen, water, sakura, room(MELK), cacaomassa, plantaardige olie, glucosestroop, mandarijn, pruim, shiso blad, roomboter 99,9% (MELK), roompoeder(MELK), dextrose, alcohol, basilicum, invertsuikerstroop, TARWEmeel, vanille, zout, SOJA, voedingszuur, pectine, GERSTemoutextract, koolzaad, verveine, lactose(MELK), limoenblad, MELKeiwit, MELKvet, PECANNOTEN, natuurlijke smaakstoffen, natuurlijke kleurstoffen.
Voedingswaarde
Voedingswaarde per 100 gram
Energie 1780 kJ | 425 kcal, vetten 19,9 g (waarvan verzadigd 11,7 g), koolhydraten 45,66 g (waarvan suikers 41,38 g), eiwitten 3,7 g, zout 0,004 g. Kan sporen van noten, pinda’s, eiwit, lactose, gluten bevatten.
Bewaren: donkere, koele en droge ruimte (12 °C – 14 °C). Serveertip: voor de beste smaaksensatie op 18 °C serveren.